Ajankohtaista

Henri Karhusta East Consulting Ruotsin markkinoiden asiantuntija

Henkka henkilökuva ilman taustaa, cropattuHenri Karhu toimii East Consultingin tiimin virallisena Ruotsin markkinoiden asiantuntijana. Henri on asunut Ruotsissa 23 vuotta ja valmistunut siellä koneinsinööriksi kuninkaallisesta teknillisestä korkeakoulusta. Hän on työskennellyt vientikaupan parissa useamman vuoden ajan ja toiminut erityisesti viennin tuotteiden tuotepäällikkönä yli 60 eri maahan. Henrillä on vahvaa osaamista mm. teknillisistä ratkaisuista, markkinoiden kartoittamisesta, start-upeista ja edustustehtävistä.

Tervetuloa Henri!

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Case Trainero – ”Tähän ammattitaitoon luottaa mielellään”

Trainero.com on Suomen käytetyin personal training -ohjelmisto. Sen ovat valinneet käyttöönsä suurimpiin kuuluvat kuntoklubiketjut, yksittäiset kuntosalit sekä lukuisat personal trainer-ammatinharjoittajat. Trainero.com on kokonaisvaltainen ja strateginen palvelu liikunnan alan yrityksen tarpeisiin – niin pienille kuin suurillekin toimijoille. Tultuaan markkinajohtajaksi Suomessa, Trainero.com on tasaisesti kasvattanut käyttäjäkuntaansa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, ja trendi jatkuu edelleen. Yrityksen tavoitteena on olla markkinoiden paras ja joustavin ratkaisu kuntosalien ja personal trainereiden liiketoiminnan tehostamisessa.

HAASTE

Oltuaan Suomen markkinoiden markkinajohtaja jo tovin, halusi Trainero selvittää mahdollisuutensa kansainvälisillä markkinoilla. Yritys lähti suorittamaan markkinakontaktointia Venäjällä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kautta. Sieltä yritys sai hyvän suosituksen East Consultingiin Venäjän markkinoilla vaadittavan sujuvan kielitaidon turvaamiseksi.

RATKAISU

Aloitettuaan keskustelut East Consultingin kanssa, asetettiin pilottiprojektin tavoitteeksi Venäjän markkinoiden tunnustelu siten, että projektia oli mahdollista kasvattaa matkan varrella. Yritykselle etsittiin paikallinen kumppani, joka oli kiinnostunut ottamaan ohjelmiston käyttöönsä.

TULOKSET

Kansainvälisten markkinoiden tunnustelu päättyi lopulta siihen, että Trainerolle löydettiin Venäjältä kumppani koko markkinan lisensoimiseksi.

Traineron kehitysjohtaja Johanna Stellberg oli oikein tyytyväinen  projektin tuloksiin: ”Alkukäsitys kuullun mukaan konsulttiyrityksistä oli se, että ne eivät ole hyviä ja mitään ei tapahdu. Tässä olimme todella tyytyväisiä kaikkeen. Pysyimme ajantasalla projektin edetessä, ja tietoa tai apua pyydettäessä saimme vastauksia todella nopeasti. Työnjäljestä ja tarkasta raportista näki selkeästi, mitä kaikkea rahan eteen oli tehty. Hyödynnämme varmasti East Consultingin palveluita myös muilla markkinoilla, sillä tähän ammattitaitoon luottaa mielellään.”

Petri Sagulin

Kommentoi 0

East Consultingista Innovation House Finlandin strateginen kumppani

East Consulting Oy aloittaa yhteistyön Innovation House Finlandin kanssa ja samalla EC:stä tulee IHF:n strateginen kumppani. Innovation House Finland on coworking-paikka, yhteisö ja 200-paikkainen innovaatiokeskus Espoon Otaniemessä. Innovation House Finland yhdistää startuppeja ja korporaatioita, hyvinvointia, työkykyä ja työskentelykulttuuria.

DSC_0850Yhteistyön myötä East Consultingin toimistotilat Aleksanterin teatterin tiloista siirtyvät Innovation House Finlandin upeisiin tiloihin Otaniemeen. East Consultingin myyntijohtaja Markus Johansson kommentoi yhteistyötä: ”Olemme todella iloisia kun pääsimme osaksi Innovation House Finlandin yhteisöä. Olemme mukana luomassa tulevaisuuden toimistokulttuuria, jossa kansainvälistyminen on vahvana elementtinä mukana. Tervetuloa käymään!

Innovation House Finland toivottaa East Consultingin lämpimästi tervetulleeksi osaksi yhteisöämme. Uskomme, että East Consulting on mahtava kumppani kansainvälisestä kasvusta haaveileville kasvuyhtiöillemme. Valitsimme East Consultingin myös palvelumuotoilukumppaniksi omalla kansainvälisellä kasvun polullamme.”, totesi IHF:n perustaja ja toimitusjohtaja Petra Erätuli-Kola. ”Uskomme siihen että Onnellinen yrittäjä on tuottavampi ja ympäristöllä sekä upeiden kumppaniemme avulla tähtäämme siihen päivittäin.”.

Lisätietoja Innovation House Finlandista osoitteesta www.ihf.fi tai ottamalla yhteyttä suoraan Petraan p. 0400415946 tai info@ihf.fi.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Xiaohua Zhu East Consultingin Kiinan projektipäälliköksi

Hua henkilökuva ilman taustaaEast Consultingin laaja markkinaosaaminen kasvaa entisestään, kun Xiahoua Zhu liittyy mukaan tiimiin ja ottaa vastuulleen Kiinan projektit.
Hua viimeistelee maisteritutkintoaan Jyväskylän yliopistosta, pääaineenaan kansainvälinen liiketoiminta ja yrittäjyys. Hän on työskennellyt Nokia Kiinan ja Jabil Guangzhoun ostossa ja projektijohtajana yli kuuden vuoden ajan ennen Suomeen muuttamistaan. Suomessa hän on työskennellyt teollisuusyrityksessä ja vastannut markkinoinnista Kiinan liiketoiminnan kehittämiseksi. Hua puhuu sujuvaa englantia, kiinaa ja suomea. Hänen vahvimpia osaamisalueitaan ovat hankinnat ja hankintojen johtaminen, digitaalinen markkinointi, Kiinan manneralueen markkinaentryt, lokalisointi sekä liiketoiminnan kehittäminen. Mukanaan Hua tuo laajan kontaktiverkoston Kiinan suurimpiin kaupunkeihin.

East Consulting toivottaa Huan lämpimästi tervetulleeksi!

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Kansainvälisen kaupan aamiaistilaisuus Helsingissä!

Aika: perjantai 6.10.2017 klo 8.30–11.00
Paikka: Mannerheimintie 16 A, 00100 Helsinki, Applexin toimisto

Tervetuloa kansainvälisen kaupan aamiaistilaisuuteen!

Tilaisuudessa käydään läpi kansainvälisen kaupan sopimusasioita ja sitä, miten kansainvälisessä kaupassa voidaan suojautua sopimusriskeiltä oikeanlaisilla sopimusehdoilla. Käsiteltävänä ovat mm. kansainvälisen kaupan toimitusehdot, vastuunrajoitukset, sovellettava laki ja oikeuspaikka.

Lisäksi tilaisuudessa käsitellään kansainvälisen kaupan mahdollisuuksia ja haasteita sekä sitä, millaisilla toimenpiteillä yrityksen kansainvälistyminen voidaan aloittaa.

Asiantuntijoina toimivat Petri Nevalainen Asianajotoimisto Applex Oy:stä ja Jonne Pöyhtäri East Consulting Oy:stä.

Aamiaistilaisuus on maksuton ja suunnattu kaikille, jotka ovat tekemisissä kansainväliseen kauppaan liittyvien kysymysten kanssa.


OHJELMA:

klo 8.30 – 9.00 Kahvitarjoilu ja verkostoitumista
klo 9.00 – 9.15 Tilaisuuden avaus, asianajaja, KTM Petri Nevalainen ja toimitusjohtaja, DI Jonne Pöyhtäri
klo 9.15 – 10.15 Kansainvälisen kaupan sopimukset, asianajaja, KTM Petri Nevalainen

 • Sopimusten syntyminen ja sopimusten ehdot: miten laadin hyvän sopimuksen ja vältän sopimusten pahimmat sudenkuopat
 • Virhe- ja viivästystilanteet ja niiden seuraamukset
 • Oikeuspaikka ja sovellettava laki kansainvälisissä kauppasopimuksissa Euroopassa, Aasiassa ja USA:ssa
 • Vastuunrajoitusehdot – välittömien ja välillisten vahinkojen ero ja vastuun rajoittaminen
 • Yleisten sopimusehtojen käyttäminen ja ehtojen liittäminen sopimuksiin
 • Tehokas liikeriitojen ratkaisu: käräjäoikeus vai välimiesmenettely sekä tuomioiden kansainvälinen täytäntöönpano

klo 10.15 – 11.00 Kuinka taklata kansainvälistymisen haasteet jo kotimaassa, toimitusjohtaja, DI Jonne Pöyhtäri

 • Kuinka valita oikea kohdemarkkina?
 • Miten löytää oikeat kumppanit kohdemaasta?
 • Onko kansainvälistyminen niin kallista kuin miltä se kuulostaa?
 • Liiketoimintamahdollisuuksia eri maissa esimerkkeinä Pohjoismaat, Venäjä ja Iran

SITOVAT ilmoittautumiset viimeistään tiistaina 3.10.2017. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu pian TÄSTÄ.

Alkuperäinen Applexin laatima kutsu luettavissa täältä.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Hyvää juhannusta ja rentouttavaa kesää!

Juhannus kärkkyy jo nurkan takana, joten onkin aika kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme vuoden ensimmäisestä puolikkaasta! Olemme normaalisti tavoitettavissa vielä ensi viikon (vko 26) ajan, heinäkuussa meidät tavoittaa kiireellisissä tapauksissa puhelimitse.

Haluamme toivottaa kaikille oikein mukavaa juhannusta ja rentouttavaa kesää!

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Uusi palvelu yrityskehittäjäorganisaatioiden ja pk-yritysten kansainvälistymisvalmiuksien kehittämiseksi

kansainvälistymisvalmiuksien kehittämiseksi

Palvellaksemme paremmin sekä kehittämisorganisaatioita että pk-yrityksiä näiden kansainvälistymisvalmiuksien kehittämiseksi, loimme täysin uuden palvelukokonaisuuden. PK-yritysten vientiklinikassa kehitämme yritysten ja yrityskehittäjäorganisaatioiden kansainvälistymisvalmiuksia ja liiketoimintaa ajankohtaisen ja asiantuntevan tiedon avulla. Klinikan ohjelma koostuu yritysryhmälle tarjottavasta yhteisestä aamupäivän sparrausosiosta sekä yrityskohtaisista tapaamisista iltapäivän aikana.

Lue lisää tästä!

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Haemme liiketoimintajohtajaa/asiakasratkaisupäällikköä PK-seudulle

Haemme liiketoimintajohtajaa

East Consulting on yritysten kansainvälistymiskumppani. Autamme yrityksiä laajentamaan liiketoimintaansa uusille kansainvälisille markkinoille ja kehittämään liiketoimintaansa kansainvälisesti. Olemme saaneet olla auttamassa yrityksiä jo 12 eri maahan, kohdealueiden lukumäärän kasvaessa jatkuvasti. Yrityksenä kasvamme kohti visiotamme: olla Suomen suurin ja tunnetuin yritysten kansainvälistymiskumppani vuonna 2020. Tiimiä vahvistaaksemme haemme nyt innokasta ja kokenutta:

Liiketoimintajohtajaa/asiakasratkaisupäällikköä PK-seudulle

Vastaat kokonaisvaltaisesti asiakashankinnasta ja asiakassuhteiden kehittämisestä pääkaupunkiseudulla. Olet luonteeltasi ratkaisumyyjä, joka pystyy hahmottamaan asiakkaan kokonaistarpeen ja luomaan siihen sopivan palvelupaketin. Saat aikaan tuloksia. Vastuullesi kuuluvat yrityskohtaisten kansainvälistymisprojektien tarjoukset, sopimukset ja asiakkaan projektin käynnistäminen yhdessä muiden tiimiläisten kanssa.

Olet jo valmiiksi hyvin verkostoitunut pääkaupunkiseudun yrityspäättäjien kanssa ja sinulla on halu kasvattaa verkostoasi niin kotimaassa kuin ulkomailla. Rooliasi tukee, jos sinulla on kokemusta palvelumyynnistä ja yrityskehittämisestä. Etuna näemme, jos olet toiminut kansainvälisissä yhteyksissä ja sinulla on olemassa yritys/asiantuntijaverkostoja ulkomailla, esimerkiksi Ruotsissa.

Tarjoamme sinulle monipuolisen tehtävän asiakkaiden kansainvälisen liiketoiminnan kehittämisen parissa, mahdollisuuden kasvattaa osaamistasi, osaavan ja monikulttuurisen työtiimin sekä modernit työvälineet. Annamme sinulle hyvän perehdytyksen ja tämän jälkeen jatkuvan taustatuen myyntityöllesi. Saat kilpailukykyisen palkkauksen ja hyvin tehdyn työn tuloksena mahdollisuuden osakkuuteen.

Odotamme sinulta

 • näyttöjä asiakashankinnasta sekä ratkaisumyynnistä yritysasiakkaille
 • kokemusta palveluliiketoiminnasta
 • kykyä johtaa asiakkuuksia pitkäjänteisesti ja luoda pitkäkestoisia asiakassuhteita
 • erinomaisia yhteistyö- ja vaikuttamistaitoja sekä sujuvia viestintätaitoja
 • korkeakoulututkintoa ja vahvoja näyttöjä työelämästä
 • sujuvaa englannin kielen taitoa, muu kielitaito plussaa

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Jonne Pöyhtäri, puh. +358 40 4123 945. Mikäli kiinnostuit tehtävästä, lähetä hakemus sähköpostitse osoitteeseen jonne.poyhtari@eastconsulting.fi.

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Rahoitusta yrityksesi kansainvälistymiseen

Rahoitusta kansainvälistymiseen

Konkreettisia neuvoja ja kokemuksia yritysrahoituksista sekä verkostoitumista.

Harkitsetko vientikaupan aloittamista tai liiketoiminnan laajentamista uusille markkina-alueille? Nyt sinulle esitellään kattavasti ja käytännönläheisesti tarjolla olevat rahoitusmahdollisuudet. Tule kuulemaan rahoittajien ”myyntipuheet” ja keskustelemaan, mikä rahoitus sopii sinun tarpeisiisi parhaiten. Lisäksi pääset keskustelemaan muiden yritysten kanssa kokemuksista ja yhteisprojektimahdollisuuksista.

Aika: keskiviikko 10.5.2017 klo 13.00 – 16.00

Paikka: Anni-Sali, Keski-Suomen ELY-keskus, Cygnaeuksenkatu 1, 40100 Jyväskylä

Ohjelma:

12.30 Ilmoittautuminen ja kahvi
13.00 Tilaisuuden avaus ja esittelykierros
13.30 2 Yritysesimerkkiä: pk-yritysten kokemukset ja tulokset kansainvälistymisprojekteista
14.00 Kuka ja kuinka yrityksiä autetaan vientiponnisteluissa ja kansainvälisillä markkinoilla sekä Uusimmat kuulumiset Team Finlandin yrityspalveluista
14.15 Rahoittajien ja yrityspalveluiden pikaesittelyt – Esittelijöinä: Finpro, Tekes, ELY-keskus, Finnvera
15.00 Osio: Kysy rahoitusta viennin aloittamiseen tai ideoi sopivaa projektia yrityksellesi

Ilmoittaudu mukaan 3.5. mennessä: https://www.webropolsurveys.com/S/9FD3D9E8C9FC809C.par

Tilaisuus on maksuton.

Koko pdf-muotoinen kutsu luettavissa tästä

Petri Sagulin

Kommentoi 0

Tule tapaamaan meitä Kasva ja Kansainvälisty 2017 -tapahtumaan Hämeenlinnaan!

Kasva ja kansainvälisty 2017

Kasva ja Kansainväisty 2017 -tapahtuma järjestetään 30. maaliskuuta Hämeenlinnan Verkatehtaalla kello 9 alkaen. Viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen kansainvälistymisestä ja kasvusta kiinnostuneet yritykset sekä liiketoiminnan kasvua tukevat- ja kansainvälistymispalveluja tarjoavat toimijat. Seminaarissa kuulet vaikuttavia huippupuheenvuoroja ja ratkaisutorilla tapaat kansainvälistymispalveluja tarjoavia toimijoita. Seminaarissa tuodaan tänä vuonna erityisesti esiin Suomen yrittäjyyden vahvuuksia. Tapahtuma on osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa ja tuo suomalaista vientiä esille teemalla Suomi 100 vuotta – Made in Finland.

East Consulting Oy on tavattavissa tapahtuman ratkaisutorilla klo 13.30 eteenpäin. Tule kuulemaan ohjeita mm. kansainvälisille markkinoille lähtemiseen ja siellä menestymiseen sekä oikean kohdemarkkinan ja kumppanin löytämiseen.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteesta: http://linnan.fi/kasvajakansainvalisty/.

Tapahtuman järjestävät:
Linnan Kehitys Oy, Hämeen kauppakamari, Forssan Yrityskehitys Oy, Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeen liitto, Hämeen Yrittäjät, Hämeen ELY-keskus sekä Suomen Yrittäjät

Petri Sagulin

Kommentoi 0